Batteryshop

Δεν είναι ένας δεν είναι δυο. Δεν είναι μια φορά, αλλά κάθε μέρα και κάθε φορά. Αυτή είναι η πραγματικότητα στους δρόμους της Λάρισας. Αλλά κανένας δεν ασχολείται με αυτό, για να μην ανέβουν τα... στατιστικά παραβατικότητας.
Συμπεριφορά οδηγών σε κόκκινο σηματοδότη:

Τα παρακάτω video είναι μερικά παραδείγματα από την ελληνική πραγματικότητα και δείχνουν τη συμπεριφορά των Νεοελλήνων στον κόκκινο σηματοδότη. Το πρώτο video αφορά στους οδηγούς και το δεύτερο στη συμπεριφορά των πεζών.

Ο ΚΟΚ είναι μάλλον μόνο για τους μακάλες σε τούτη τη χώρα. Ενώ περιμένω στην αριστερή λωρίδα, όπως και άλλοι πίσω μου, οι οδηγοί ταξί χρησιμοποιούν αυτή που είναι για ευθεία κατεύθυνση και σταματάνε μπροστά μέσα στη διασταύρωση. Και απ' ό,τι φαίνεται, δεν το κάνουν για πρώτη φορά, αλλά μάλλον είναι ο κανόνας:

Τα φανάρια έχουν πια διακοσμητικό ρόλο στη χώρα μας. Κανένας δεν τα λαμβάνει υπόψη και χειρότερα από τους οδηγούς συμπεριφέρονται οι πεζοί, όπως θα διαπιστώσετε στα παρακάτω video. Δαιβαίνουν τις διαβάσεις χωρίς να κοιτάζουν καθόλου το χρώμα του φαναριού. Το ίδιο ισχύει και για τους οδηγούς, όπως θα διαπιστώσετε στα Video που ακολουθούν.

Η πρώτη εικόνα της χώρας μας μόλις μπαίνει κανείς από τη Βουλγαρία στην Ελλάδα.
Κατά τα άλλα, είμαστε μια χώρα που ζει από τον τουρισμό και οι κυβερνήσεις μας δημιουργούν τις συνθήκες για να γίνει η χώρα μας ένας δελεαστικός προορισμός.
Κούνια που μας κούναγε!!!

Τον πρώτο καιρό που μπήκαν οι κορίνες στη ζωή μας, διευκόλυναν πολύ την κίνηση με αυτοκίνητο στο κέντρο της πόλης. Τον τελευταίο καιρό, δεν εμποδίζουν κανέναν να τις πατήσει και να παρκάρει επάνω τους.
Άρα οι κορίνες από μόνες τους, όταν δεν υπάρχει βούληση αστυνόμευσης και εφαρμογής του μέτρου, δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα. 
Οι αρχές, που δημιουργήθηκαν για τον έλεγχο και την επιβολή του νόμου, φιλισοφούν και λένε ότι φτάιει η παιδεία. Στα άλλα κράτη, με τα οποία θέλουμε να μας συγκρίνουν, το έλυσαν το πρόβλημα. Εμείς ακόμα φιλοσοφούμε.

Δίπλα στο δρόμο Τερψιθέας - Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, είδα εγκατελειμένη την πολυθρόνα της φωτογραφίας.
Ήθελα να 'ξερα, τι σκέφτηκε ο συμπολίτης μας όταν άφησε την χαλασμένη πολυθρόνα του μέσα στο ξένο χωράφι, δίπλα στο δρόμο.
Πόσο κάφρος πρέπει να είναι!!! Φαντάζομαι πως θα είναι κι αυτός ένας υπερήφανος απόγονος των αρχαίων Ελλήνων, που όλοι μας επικαλούμαστε τον τελευταίο καιρό...

Όταν οι πρόγονοι των άλλων ζούσαν στα δέντρα οι δικοί μας δημιουργούσαν πολιτισμό Οι απόγονοί τους όμως, χρόνια ολόκληρα τώρα, κτίζουμε επάνω στα μάρμαρα του πολιτισμού μας. 
Όταν οι Άγγλοι κλέβανε τα μάρμαρά μας, για να τα τοποθετήσουν στα μουσεία τους, εμείς κτίζαμε επάνω τους και τα χρησιμοποιούσαμε για οικοδομικά υλικά. Όσα μάρμαρα λείπουν από το αρχαίο θέατρο της Λάρισας, στην καλύτερη περίπτωση ενσωματώθηκαν στις οικοδομές ή γίνανε ασβέστης.

Πάντα ακούμε πως ένας τομέας από τον οποίο περιμένουμε πολλά για να βγούμε από την κρίση, είναι ο τουρισμός μας. Επίσης όλοι λέμε πως ζούμε στην ομορφότερη χώρα του κόσμου. Αλλά αυτό που δεν λέμε είναι πως αυτή τη χώρα, στην οποία έρχονται από τα πέρατα του κόσμου να την δούνε, εμείς την καταστρέφουμε. Δεν σεβόμαστε τίποτε! Δείτε τις φωτογραφίες οι οποίες τραβήχτηκαν λίγο πιο έξω από ένα πολύ όμορφο παραλιακό χωριό των παραλίων Λάρισας.

Μη σας φανεί παράξενο αν δείτε το συγκεκριμένο οδηγό να διαμαρτύρεται για την κατάσταση στους δρόμους της πόλης και να ζητάει από το Δήμαρχο καλύτερες συνθήκες. Τι θα έλεγε ο ίδιος αν έπρεπε να περάσει το αναπηρικό καροτσάκι της μάνας του από αυτό το πεζοδρόμιο;
Λάρισα, οδός Δήμητρας

Κληρονομιά είναι όταν έχεις τα χαρίσματα, ή τουλάχιστον την προίκα (γνώση) των αρχαίων. Εμείς τους έχουμε απλά να τους επικαλούμαστε, ή να τους βάζουμε στις προμετωπίδες των εστιατορίων στο εξωτερικό (Mousaka ala Sokrates). Όσοι διδάχτηκαν από τους αρχαίους Έλληνες, δημιούργησαν και δημιουργούν πολιτισμούς στα πέρατα της γης και κτίζουν σύγχρονους... Παρθενώνες.